ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ..............................................................................................................
(၁) ဆန္မွုန္႔
(၂) ဂ်ဴ းဖူး
(၃) ခရမ္းခ်ဥ္သီး
(၄) ဌက္ေပ်ာရြက္
(၅) ဆား
(၆) အသားမွုန္႔ (သို႔မဟုတ္) ျကက္သားမွုန္႔
အရင္ဆံုး ဆန္မွုန္႔ကို ရွမ္းဆန္မွုန္႔နွင့္ ဗမာဆန္မွုန္႔ (ဓနုအေခၚ)တို႕ကို တစ္၀က္စီေရာစပ္ထားျပီး ျပဳ လုပ္မယ္ဆို ပိုျပီးအရသာေကာင္းပါတယ္။ ဗမာဆန္မွုန္႔ (ဓနုအေခၚ)တစ္မ်ိဳးတည္းသံုးလည္း အရသာရွိပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ တစ္၀က္စီေရာထားေသာ ရွမ္းဆန္႔မွုန္႔နွင့္ ဗမာဆန္မွုန္႔ (ဓနုအေခၚ)ကို အသံုးျပဳျပီးခ်က္နည္းကို တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ျပီးရင္ ဂ်ဴ းဖူးကို ေရအရင္ေဆးျပီးေတာ့ 1cm အေနေလာက္ လွီးထားလိုက္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဌက္ေပ်ာရြက္ကို ခူး၊ ေရေဆးျပီး ေနအရင္ ခဏလွမ္းထားေပးပါ။အခုခ်ိန္က မိုးရာသီဆိုေတာ့ ဌက္ေပ်ာရြက္ကို ေနလွမ္းဖို႔ အဆင္မေျပတဲ့အခါ မီးကင္လိုက္ပါ။ဌက္ေပ်ာရြက္ကို ဘာေၾကာင့္ေနလွမ္း၊ မီးကင္တာလဲဆိုရင္ ဟင္းထုတ္ ထုတ္တဲ့အခါ ငွတ္ေပ်ာရြက္ေတြက ကြ်တ္ဆတ္ေနမယ္ဆိုရင္ ထုတ္ရခက္တယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေနလွမ္း (သို႔) မီးကင္းလိုက္ရင္ ေပ်ာ့ၿပီးေတာ့ ဟင္းထုတ္ ထုတ္တဲ့အခါ ပိုမိုလြယ္ကူ အဆင္ေျပမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ထုတ္ၿပီးသား ဟင္းထုတ္ေတြလည္း မေပါက္ျပဲေတာ့ပါဘူး။
ျပီးရင္ေတာ့ ဇလံုထဲ ဆန္မွုန္႔နွင့္ ဂ်ဴ းဖူးတို႔ကို ေရာသမေမြထားလိုက္ပါ။ တစ္ခါတည္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး၊ ဆား၊ အသားမွုန္႔ (သို႔မဟုတ္) ၾကက္သားမွုန္႔ထည့္ျပီး ေရာသမေမြလိုက္ပါ။
ေနာက္ျပီးေရာစပ္ထားေသာ ဆန္မွုန္႔နွင့္ ဂ်ဴ းဖူး(ဟင္းထုတ္အစာ)ကို ေနလွမ္း (သို့) မီးကင္ထားေသာ ဌက္ေပ်ာရြက္ထဲ ထည့္ျပီး ထုတ္လိုက္ပါ။
ျပီးရင္ ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္ျပီးေပါင္းလိုက္ပါ။
နာရီ၀က္ကေန ေလးဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ေပါင္းျပီးရင္ အရသာရွိတဲ့ ဟင္းထုတ္ေလးရရွိပါျပီ။ဂ်ဴ းျမစ္၊ ငရွတ္သီးဆီသတ္(သို႔) ေၾကာ္ တြဲစားရင္ ပိုျပီးအရသာေကာင္းပါတယ္။
ဆီခ်က္လုပ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္း ဟင္းထုတ္ေပၚမွာ ထည့္ၿပီးစား ရင္ပိုၿပီး အရသာရွိပါတယ္။
*********************************************************************************
Blog ေလးကို လာေရာက္ေပးတဲ့ အတြက္ အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ဒီ့ထက္ပိုၿပီး စိတ္ဝင္စားဖို႔ ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို ထပ္ၿပီးေလ့လာခ်င္တယ္၊ သိခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ Snow ရဲ့ Blog ေလးကို ထပ္မံ လာေရာက္ဖို႔ ဖိတ္ေခၚပါရေစေနာ္ ..... 💖
*********************************************************************************
No comments:
Post a Comment