စိတ္ဝင္စားမႈ အမ်ားဆံုး

ခါခ်ဥ္ဥသုတ္လုပ္နည္း

ခ်ဥ္ခ်ဥ္ဆိမ့္ဆိမ့္နွင့္ ထူးျခားေသာအရသာကို စိတ္၀င္စားတဲ့ မိတ္ေဆြေတြအတြက္ ခါခ်ဥ္ဥသုတ္လုပ္နည္းကို ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ ခါခ်ဥ္ဥသုတ္လို႕ ေျပာလ...

Saturday, August 17, 2019

ဓနုသေဘာၤသီးသုပ္လုပ္နည္း



ဒီေန႔ေတာ့ ဓႏု အစားအေသာက္ေတြထဲကမွ ဓနုသေဘာၤသီးသုပ္လုပ္နည္းကို ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ မိတ္ေဆြတို႔လည္း ပဲပုတ္ယနံ႔ေလးေမႊးေမႊးေလးမို႔ ၾက္ိဳ က္ၾကမယ္လို႔ထင္ပါတယ္။

ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့....................................................................................................................
(၁) သေဘာၤသီး
(၂) ပဲပုတ္
(၃) ပဲယင္း
(၄) အာလူး
(၅) ပဲအက်က္မွုန္႔
(၆) မန္က်ည္းမွည္႔ရည္
(၇) ငရုတ္သီးအက်က္မွုန္႔
(၈) ဆား
(၉) အသားမွုန္႔ (သို႔မဟုတ္) အခ်ိဳ မွုန္႔
(၁၀) ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ (သို႔မဟုတ္) ဂ်ဴ းျမစ္ဆီသတ္

အရင္ဆံုး သေဘာၤသီးကို အခြံခြာျပီး ျခစ္ထားလိုက္ပါ။ျပီးရင္ ျခစ္ထားေသာသေဘာၤသီးကို ေရစိမ္ထားလိုက္ပါ။

ျပီးရင္ ပဲပုတ္ကို မီးကင္ျပီး ေထာင္းထားလိုက္ပါ။

ျပီးရင္ အာလူးက္ုိ ျပဳတ္ျပီး အခြံခြာထားလိုက္ပါ။

ျပီးရင္ ပဲယင္းကို ျပဳတ္ထားလိုက္ပါ။

ျပီးရင္ေတာ့ မန္းက်ည္းမွည့္ကို ေရစိမ္ထားလိုက္ပါ။

ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ဆီသတ္ထားလိုက္ပါ။ဂ်ဴ းျမစ္ကိုဆီသတ္ျပီးထည့္နိုင္လွ်င္ေတာ့ ပုိျပီးေကာင္းပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ဂ်ဴ းျမစ္ဆီသတ္ကို အသံုးျပဳထားပါတယ္။

ေနာက္ျပီးရင္ေတာ့ ေရစိမ္ျပီးျခစ္ထားေသာ သေဘာၤသီးကို ပန္းကန္ခြက္ထဲထည့္၊ ပဲပုတ္ေထာင္းကိုထည့္၊ ပဲယင္းျပဳ တ္ကိုထည့္၊ အာလူးျပဳ တ္ကိုထည့္၊ ပဲအက်က္မွုန္႔ကိုထည့္၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ထည့္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မွုန္႔ကိုထည့္၊ ဆားထည့္၊ အသားမွုန္႔ (သို႔မဟုတ္) အခ်ိဳ မွုန္႔ထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ (သို႔မဟုတ္) ဂ်ဴ းျမစ္ဆီသတ္ကိုထည့္ျပီး သုတ္လိုက္ပါ။

ပဲပုတ္ယနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အရသာရွိတဲ့ သေဘာၤသီးသုတ္ကို ရရွိသြားပါျပီ။

*********************************************************************************
Snow  Nuရဲ့ Blog ထဲကို ၀င္ေရာက္ၾကည့္ရွုေပးလို႔ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ဓနုဟင္းလ်ာကို ေလ့လာခ်င္တယ္ဆိုရင္  Snow Nu ရဲ့ Blogကို ထပ္မံ၀င္ေရာက္ေပးဖို႔ ဖိတ္ေခၚပါတယ္။

*********************************************************************************



No comments:

Post a Comment